Ukidaju se nužne epidemiološke mjere za Zagrebačku županiju

KORONAVIRUS NE PROPUSTITE NOVOSTI

Zbog povoljnije epidemiološke situacije, Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije u petak, 28. svibnja donio je odluku o ukidanju nužnih epidemioloških mjera za područje Zagrebačke županije. To znači da su na snazi isključivo mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, objavila je Zagrebačka županija.

Podsjetimo, novo popuštanje mjera stupilo je na snagu 28. svibnja u ponoć. Tako je dozvoljeno okupljanje više od 100 osoba na jednom mjestu, a ukinuta je i zabrana privatnih okupljanja te svečanosti. Javna događanja i okupljanja svih vrsta mogu trajati do 23 sata. Na pogrebima nema više ograničenja broja osoba, ali nema izražavanja sućuti.
Pekarnice mogu raditi do 23. Alkoholna pića se smiju prodavati od 6 do 23. Obiteljska gospodarstva i ugostiteljski objekti rade od 6 do 23.
Obiteljskim gospodarstvima, restoranima, svi ugostiteljski objekti iz skupine restorana mogu posluživati i u zatvorenim prostorima. Radno vrijeme kasina bit će od 8 do 23, a ne kao do sada do 22 sata.
Mogu se održavati svadbene svečanosti sa 120 uzvanika uz obvezu dostave obavijesti o mjestu i vremenu održavanje te pridržavanje posebnih uputa, i ako su sve prisutne osobe prije više od 14 dana primile drugu dozu cjepiva, ili su preboljele covid, ili su bile negativne na test u zadnjih 48 sati.
Ukida se obustava organiziranja plesnih škola. Omogućuje se održavanje igraonica i radionica u zatvorenim prostorima. Zabrana treninga ostaje samo za školske dvorane.
Ukida se ograničenje od 40 posto mjesta za putnike, ali obveza korištena maski i dalje ostaje.
Djeca do 12 godina starosti koji putuju s roditeljima koji su cijepljeni ili su preboljeli ili imaju negativan test, ne moraju imati negativan test niti ići u samoizolaciju ako prelaze granični prijelaz.