U subotu, 29. svibnja novi krug masovnog cijepljenja

KORONAVIRUS NOVOSTI

U subotu 29. svibnja na području Zagrebačke županije od 8:00 sati kreće novi krug masovnog cijepljenja u sklopu kojeg će biti dostupno 11.400 doza cjepiva Pfizer na 9 posebno organiziranih punktova u svim županijskim gradovima. Za kontaktiranje novih pacijenata pobrinut će se liječnici obiteljske medicine, a 3.307 doza rezervirano je za docjepljivanje građana koji su 24. travnja primili svoju prvu dozu.

„Iako smo i prošle subote na raspolaganju imali 11.400 doza cjepiva, zbog preklapanja u popisu liječnika opće medicine s popisom prijavljenih putem nacionalne platforme, iskoristili smo 71% dostupnih doza za taj dan. Iz tog razloga smo se ovaj put odlučili isključivo osloniti na ordinacije obiteljske medicine. Stoga koristim ovu priliku da zahvalim svim liječnicima i medicinskom osoblju na dodatnom trudu i angažmanu kako bismo maksimalno iskoristili dostupne količine cjepiva, kao i svim zdravstvenim i administrativnim djelatnicima koji već nekoliko vikenda zaredom cijepe građane na našim punktovima“, rekao je Leo Šunjić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije. Podsjetio je da u lipnju u Zagrebačku županiju stiže rekordna pošiljka od 107.000 doza cjepiva te pozvao građane da se prijave na cijepljenje u što većem broju.

Na području zaprešićkog kraja do sada je cijepljeno preko 18 000 osoba, a ove subote u Vršilnici će se cijepiti 2 442 građana.

Mole se građani koji će se cijepiti da poštuju epidemiološke mjere, da dođu na vrijeme te sa sobom ponesu osobnu i zdravstvenu iskaznicu.