Nevrijeme srušilo stablo, a kuhanje ručka uzrokovalo požar

NOVOSTI POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

U četvrtak u 19.35 sati uslijed vremenskih neprilika došlo je do puknuća drveta u Donjoj Pušći na kolniku Kumrovečke ceste uslijed čega je stablo palo na električne vodove, a zatim većim dijelom na kolnik Kumrovečke ceste te manjim dijelom na krov teretnog vozila koje se kretalo kolnikom navedene ulice. U događaju nije bilo ozlijeđenih osoba.

Prema dojavi vatrogasaca u II. Odvojaku Glogovićeve ulice u Svetom Križu oko 11 sata došlo do požara kuhinje u obiteljskoj kući. Vlasnica kuće prilikom kuhanja ručka, na nekoliko minuta, napustila je kuhinju uslijed čega je došlo do zapaljenja štednjaka, a zatim se požar proširio po cijeloj kuhinji. Požar su pokušali ugasiti vlasnica kuće i sin, no tom prilikom nagutali su se dima. Liječničku pomoć pružili su im djelatnici Hitne medicinske pomoći na kućnoj adresi te nije bilo potrebe za njihovim hospitaliziranjem.

Od kaznenih djela zabilježena je krađa novčanika iz platnene torbice vlasnice koja se nalazila u trgovini u Zaprešiću, a torbu je držala na kolicima za kupovinu.

U preventivno-represivnoj akciji Brzina koju su policijski službenici proveli u četvrtak, 27.svibnja ukupno su utvrdili 16 prometnih prekršaja.

Policijski službenici će i ovoga vikenda provoditi pojačani nadzor vozila i vozača.