Uručene nagrade i diplome najuspješnijim zaprešićkim učenicima

NE PROPUSTITE NOVOSTI

Uručene su diplome i nagrade Grada Zaprešića najuspješnijim učenicima osnovnih škola, Antuna Augustinčića i Ljudevita Gaja te Srednje škole “Ban Josip Jelačić” za uspjehe ostvarene u tekućoj školskoj godini 2020./2021.

Nagrade i diplome dodijeljene su u Vršilnici Novih dvora u prisustvu zamjenika gradonačelnika Alana Labusa i pročelnice za društvene djelatnosti Sandre Sabol Valenčak učenicima koji su ostvarili jedno od prva tri mjesta na Županijskim i Državnim natjecanjima.

Zamjenik gradonačelnika Alan Labus zahvalio se učenicima, roditeljima i mentorima te naglasio da su zaprešićki učenici, u ovoj izazovnoj godini, postigli sjajne rezultate.

“Jako je važno učenike koji postižu odlične rezultate nagraditi time im dajete poticaj za ono što će biti sutra. Oni su se pokazali najboljima u pojedinim predmetima i time su trasirali puta što će i kako će u perspektivi. Naime, ti mladi ljudi, u nekim drugim fazama obrazovanje, možda će biti izvrsni studenti, koji će sutra biti više nego korisni građani ovoga grada, a možda će se uključiti i u razvoj našega grada. Ulaganje u obrazovanje i prepoznavanje izvrsnosti naš je zadatak”, kazao je Labus.

Tako su učenici Osnovne škole Antuna Augustinčića u tekućoj školskoj godini osvojili sveukupno 5 prvih, drugih i trećih mjesta na svim nivoima natjecanja, od čega 4 na Županijskim natjecanjima te 1 prvo mjesto na Državnom natjecanju. Rezultatima je izuzetno zadovoljna ravnateljica Danijela Adžijević.

“S obzirom na to da je naša škola imala jako izazovnu godinu u kojoj nas nije pogodila samo pandemija već i dva potresa naši su učenici ostvarili zavidne rezultate jer su bez obzira na sve te teškoće pokazali da trudom, radom i zalaganjem mogu postići odlične rezultate i mi smo zbog toga jako ponosni na njih. Osim vjeronaučnih olimpijki nagradu je dobila i naša učenica Ema Bošnjak, najčitateljica Gradskih knjižnica grada Zagreba, i to je nešto na što, također, treba biti ponosan”, rekla je Adžijević.

Koliko im nagrada Grada znači objasnile su nam vjeronaučne olimpijke, Ana Vuković iz 7. e razred i Eva Bogadi iz 6.a razreda OŠ Antuna Augustinčića.

“Drago nam je što nas je Grad prepoznao i nagradio jer smo se doista trudile kako bi postigle ovaj rezultat”, rekla je Ana Vuković.  “Želim zahvaliti svima koji su nam pomogli u učenju i jako sam sretna jer vidim da se naš trud isplatio. Ponos sam na cure, sebe, na sve koji su nam pomogli”, dodala je Eva Bogadi.

Učenici Osnovne škole Ljudevita Gaja osvojili su sveukupno 24 prvih, drugih i trećih mjesta na svim nivoima natjecanja, od čega 20 na Županijskim natjecanjima i 4 nas Državnim natjecanjima, dok su zaprešićki srednjoškolci ukupno osvojili 17 prvih, drugih i trećih mjesta na županijskom nivou natjecanja.

Čestitamo učenicima na ostvarenim sjajnim rezultatima u školskoj 2020/2021. godini te im želimo puno uspjeha u daljnjem školovanju.