Novo popuštanje mjera stupa na snagu u petak, 28. svibnja

KORONAVIRUS NE PROPUSTITE NOVOSTI

Novo popuštanje mjera stupa na snagu u petak, 28. svibnja, objavio je Nacionalni stožer.

Tako će biti dozvoljeno okupljanje više od 100 osoba na jednom mjestu, a ukida se zabrana privatnih okupljanja i svečanosti. Javna događanja i okupljanja svih vrsta mogu trajati do 23 sata. Na pogrebima nema više ograničenja broja osoba, ali nema izražavanja sućuti.

Pekarnice mogu raditi do 23. Alkoholna pića se smiju prodavati od 6 do 23. Obiteljska gospodarstva i ugostiteljski objekti rade od 6 do 23.
Obiteljskim gospodarstvima, restoranima, svi ugostiteljski objekti iz skupine restorani, mogu biti i pivnica, kavana, i caffe bar ako ima minimalne tehničke uvjete za izdavanje hrane i slastica mogu posluživati i u zatvorenim prostorima. Radno vrijeme kasina bit će od 8 do 23, a ne do 22.

Mogu se održavati svadbene svečanosti sa 120 uzvanika uz obvezu dostave obavijesti o mjestu i vremenu održavanje te pridržavanje posebnih uputa, i ako su sve prisutne osobe prije više od 14 dana primile drugu dozu cjepiva, ili su preboljele covid, ili su bile negativne na test u zadnjih 48 sati.

Ukida se obustava organiziranja plesnih škola. Omogućuje se održavanje igraonica i radionica u zatvorenim prostorima. Zabrana treninga ostaje samo za školske dvorane.
Ukida se ograničenje od 40 posto mjesta za putnike, ali obveza korištena maski i dalje ostaje.

Djeca do 12 godina starosti koji putuju s roditeljima koji su cijepljeni ili su preboljeli ili imaju negativan test, ne moraju imati negativan test niti ići u samoizolaciju ako prelaze granični prijelaz.