Počela izgradnja novog objekta dječjeg vrtića

NE PROPUSTITE NOVOSTI

Počeli su radovi na izgradnji novog objekta dječjeg vrtića u Ulici Ksavera Šandora Gjalskog u Zaprešiću. Najveća ovogodišnja investicija, vrijedna 20 milijuna kuna, trebala bi biti dovršena do rujna 2022. godine čime će se zaprešićkim mališanima omogućiti predškolski odgoj i obrazovanje prema najvišim europskim standardima, rekao je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk u obilasku gradilišta.

“Krenuli su radovi na izgradnji novoga objekta gradskoga vrtića koji će se prostirati na 1800 četvornih metara i koji će biti izgrađen prema najvišim standardima. Riječ je o objektu na dva kata, klasične gradnje sa svim potrebnim sadržajima. Vrijednost same investicije je oko 20 milijuna kuna, za što smo osigurali sredstva, a ugovoreni rok završetka radova je 15 mjeseci”, rekao je Turk.

Novi objekt primat će 200 djece i time će se, naglašava gradonačelnik, riješiti problem nedostatka mjesta u gradskim vrtićima.

“Novim objektom rješavamo pitanje potrebitog broja vrtićkih mjesta za našu djecu, a ujedno je to i poziv ostalima za dolazak i ostanak u našem lijepom gradu”, kazao je Turk.

Također, u srijedu 12. svibnja gradonačelnik Željko Turk preuzeo je Ugovor o sufinanciranju projekta usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Ugovorima je dodijeljeno gotovo 34 milijuna kuna gradovima i općinama, a Zaprešić je dobio 114.945,00 kuna.