Brdovčanin pronašao ručnu bombu

NOVOSTI POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

Dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom na parkiralištu Ulice Ante Starčevića gdje je osobno vozilo udarilo u parkirani osobni automobil.

U srijedu, 12. svibnja građanin iz Brdovca obavijestio je policiju da je na tavanskom prostoru gospodarskog objekta pronašao ručnu bombu. Bombu su preuzeli policijski službenici, a protiv muškarca se neće pokretati kazneni ni prekršajni postupak u skladu s kampanjom “Manje oružja manje tragedija”.

Od kaznenih djela zabilježeno je oštećenje stakla na garaži u Poljaničkoj ulici u Poljanici Bistranskoj. Policijski službenici nastavljaju daljnje radnje u cilju pronalaska počinitelja.

U četvrtak, 13. svibnja na području Policijske uprave zagrebačke provest će se preventivno-represivna akcija Nadzor teretnih vozila i autobusa, a koja je usklađena s aktivnostima na području cijele Europske unije.

Akcija je usmjerena na podizanje veće razine sigurnosti u prometu, dok će se nadzirati tehnička ispravnost vozila, valjanost preventivnog tehničkog pregleda, brzina, vrijeme vožnje, prekid vožnje i razdoblje odmora vozača koji obavljaju prijevoz tereta i putnika te ostali prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća. Posebna pozornost posvetit će se nadzoru autobusa, a naročito onima koji su označeni za prijevoz djece.
Isto tako, tijekom cijelog tjedna, od 10. do 16. svibnja 2021. godine, policijski službenici će kroz redovnu službu provoditi pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa.

Preventivno-represivna akcija „Nadzor teretnih vozila i autobusa“ usklađena je s akcijama „ROADPOL-a – TISPOL-a“.