Jajima gađana kuća u Zaprešiću

NOVOSTI POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

U protekla 24 sata na zaprešićkom policijskom području dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Prva se dogodila na D1 u ravnini mjesta Donja Bistra gdje su se sudarila tri osobna vozila. Druga se pak dogodila u Gornjoj Bistri na kolniku Bistranske ulice gdje je došlo do slijetanja osobnog vozila u odvodni kanal.

Od kaznenih djela zabilježena je krađa metalnih kolica u Ivancu Bistranskom u Ulici Ivana Pintarića s dvorišta vikend kuće. U Lužničkoj ulici u Zaprešiću nepoznati počinitelji su na fasadu obiteljske kuće bacili više komada jaja od peradi. Policijski službenici nastavljaju danje izvide u svezi rješavanja navedenih kaznenih djela.

U četvrtak, 13. svibnja na području Policijske uprave zagrebačke provest će se preventivno-represivna akcija Nadzor teretnih vozila i autobusa, a koja je usklađena s aktivnostima na području cijele Europske unije.

Akcija je usmjerena na podizanje veće razine sigurnosti u prometu, dok će se nadzirati tehnička ispravnost vozila, valjanost preventivnog tehničkog pregleda, brzina, vrijeme vožnje, prekid vožnje i razdoblje odmora vozača koji obavljaju prijevoz tereta i putnika te ostali prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća. Posebna pozornost posvetit će se nadzoru autobusa, a naročito onima koji su označeni za prijevoz djece.

Isto tako, tijekom cijelog tjedna, od 10. do 16. svibnja 2021. godine, policijski službenici će kroz redovnu službu provoditi pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa.

Preventivno-represivna akcija „Nadzor teretnih vozila i autobusa“ usklađena je s akcijama „ROADPOL-a – TISPOL-a“