Protekli vikend obilježile prometne nesreće

NOVOSTI POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

U petak, 8. svibnja na cestovno-željezničkom prijelazu Prudnice došlo je do naleta vlaka na osobni automobil.

Osobnim vozilom upravljao je 78- godišnjak kolnikom Ulice Ante Kovačića te se dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge, na kojem su postavljeni uređaji za zatvaranje prometa – polubranici i uređaji za davanje svjetlosnih i zvučnih znakova kojima se najavljuje približavanja vlaka, nastavio kretati.

Dok su uređaji radili ispravno vozač se nije zaustavio pred pružnim prijelazom već je započeo prelaženje prijelaza tako što je krenuo zaobilaziti polubranike koji je bio spušten preko zapadnog prometnog traka Nove ceste te dolaskom do sjevernog kolosijeka željezničke pruge Dobova- Zagreb došlo je do udara vlaka u osobni automobil.

U nesreći je smrtno stradao vozač osobnog vozila.

Od tog kobnog trenutka uređaji za zatvaranje prometa ne rade ispravno, javljaju građani. Stoga je potreban dodatan oprez pri prelaženju cestovno-željezničkog prijelaza Prudnice.

U Zaprešiću na raskrižju ulica Ive Kozarčanina i Dragutina Tadijanovića došlo je do prometne nesreće s materijalnom štetom gdje su se sudarila dva osobna vozila.

U Željezničkoj ulici u Brdovcu zabilježen je udar osobnog vozila u betonski stup.

U Brdovečkoj ulici u Svetom Križu došlo je do udara osobnog vozila u limena garažna vrata, a na Zagorskoj cesti u Žejincima evidentiran je udar osobnog vozila u betonski potporni stup.

Nogostupom Ulice Ante Starčevića u Zaprešiću upravljao je 22-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,44 promila kojom prilikom je isti prilikom skretanja izgubio nadzor nad biciklom te pao i zadobio tjelesne ozlijede.

Zbog vožnje za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola u Gornjem Laduču uhićen je i priveden 29- godišnjak te je doveden na Općinski sud u Novom Zagrebu na kojem mu je izrečena kazna od 13 200 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Zbog posjedovanja opojne droge priveden je punoljetni muškarac nad kojom je provedeno kriminalističko istraživanje te slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Tijekom vikenda policijski službenici provodili su pojačani nadzor vozila i vozača ukupno je utvrđeno 19 prometnih prekršaja, a najveća izmjerena koncentracija alkohola u krvi iznosila je 1,99 promila.