Prihvatite CeZaMov 30-dnevni izazov

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

U sklopu projekta “Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja” CeZaM Zaprešić pokrenu je Instagram kampanju putem koje pozivaju zainteresirane da se u narednih mjesec dana odazovu izazovima te prihvate brigu o svom mentalnom zdravlju.

„Kako bismo vas i dalje poticali da brinete o svom mentalnom zdravlju, pripremili smo za vas 30 dnevni izazov brige o sebi. Svaki dan na našoj Instagram stranici objavljujemo  jedan izazov. Želja nam je potaknuti vas da svakodnevno izdvojite vrijeme za sebe. Iako živimo ubrzane živote i  briga o sebi mnogima predstavlja izazov, voditi računa o vlastitom mentalnom zdravlju, posebice u trenutnoj situaciji, postaje sve više prepoznata potreba.

Možda ste i sami svjesni da vam je kvaliteta života narušena, ali ne znate odakle početi. Kroz idućih mjesec dana, malim koracima, a opet tako značajnima imat ćete priliku brinuti o sebi. Neki od izazova tražit će od vas svega par minuta, a vrijeme u kojima ćete ga izvršavati određujete sami.  Pratite nas i brinite o sebi jer Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja“, poručuju iz CeZaMa Zaprešić.

U okviru projekta “Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja” izradili su i kratki priručnik s ciljem da zainteresirane potaknu na razmišljanje o vlastitom mentalnom zdravlju te da na jednom mjestu prikažu neke od tehnika nošenja s neugodnim emocijama i stresom. U prvom djelu priručnika nalaze se pitanja za samorefleksiju o vlastitom mentalnom zdravlju te prostor za bilješke. U drugom djelu prikazane su tri tehnike nošenja s neugodnim emocijama koje možete primjenjivati u svakodnevnom životu, a u trećem djelu priručnika otkrijte što su to mudri ciljevi te pronađite vježbu za postavljanje svojih ciljeva.

Priručnik možete preuzeti na linku ispod:

Priručnik za brigo o mentalnom zdravlju #nemazdravljabezmentalnogzdravlja

Projekt Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja je financiran od strane Zagrebačke županije.