Blagdan je sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca

NOVOSTI

Danas je blagdan Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca.

 

Inače, na Dan vatrogasaca Javna vatrogasna postrojba otvara svoja vrata najmlađim stanovnicima Zaprešića no zbog pandemije ta se aktivnost ove godine neće održati.
Naši su se vatrogasci, osobito u proteklih godinu dana, itekako iskazali u svim nevoljama i nedaćama koje su zadesile naš grad i stanovnike Zaprešića. Promptno su reagirali nakon razornog potresa u prosincu i danima nakon njega i to ne samo na zaprešićkom nego i na sisačkom i petrinjskom području, redovito gase požare, spašavaju ljude nakon automobilskih nesreća, a svoje su znanje i vještine pokazali i prije nekoliko godina kada su zaprešićki kraj snašle poplave.

Osim svojih redovnih aktivnosti, koje provode zajedno s Javnom vatrogasnom postrojbom, Dobrovoljno vatrogasno društvo Zaprešić brine i za podmladak. Tako redovito i u skladu s epidemiološkim mjerama održavaju vježbe i edukacije, a članova svake godine upisuju sve više. Budućnost vatrogastva u Zaprešiću je osigurana, a time i mi – stanovnici možemo biti sigurni i bezbrižni. Na tome vam hvala sa željom za što manje intervencija i nevolja u danjem radu.

U povodu blagdana sv. Florijana sveto misno slavlje slavit će se u 19 sati u crkvi sv. Ivana Krstitelja.