U promet puštena nova dionica južne obilaznice

NE PROPUSTITE NOVOSTI

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković zajedno je s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem i gradonačelnikom Zaprešića Željkom Turkom pustio u promet novoizgrađenu dionicu južne obilaznice od Starčevićeve do Obrubićeve ulice.

“Drago mi je da smo došli danas ovdje otvoriti jednu od podfaza izmještanja državne ceste D225 prema Prigorju Brdovečkom. Duljina čitave dionice je oko 6,5 km, a do sada je pušteno u promet oko 2,5 km.

To definitivno doprinosi rasterećenju i smanjuje prometnih gužvi kroz grad Zaprešić”, rekao je ministra Butković.

Prilikom puštanja nove dionice u promet ministar Butković najavio je raspisivanje natječaja za novih 900 metara dvotračne dionice prema Prigorju Brdovečkom.”Ovaj projekt ide dalje i za ovih 900 metara će se, ove godine, raspisati natječaj. Do sada je utrošeno oko 120 milijuna kuna, a 30 milijuna je spremno za nastavak projekta”, dodao je.

Izgradnja nove dionice južne obilaznice iznosila je 50 milijuna kuna, dok ukupna vrijednost cijele do sada izgrađene južne obilaznice u duljini 2,4 km iznosi 120 milijuna kuna bez PDV-a. Da se radi o vrlo zahtjevnom projektu rekao je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

“Otvaramo dionicu koju smo započeli raditi koncem 2018. godine u duljini od 800 metara. Radi se o dosta složenoj dionici gdje je izgrađen pješački pothodnik ispod željezničke pruge, lift, nadvožnjak Šibice, zaštitni zidovi od buke”, rekao je Škorić.

Dovršetkom radova rasteretit će se promet u centru Zaprešića, naglasio je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk koji je iznimno ponosan na ovaj projekt.

“Ovaj projekt datira još iz 1987. godine da bi danas otišli korak dalje i otvaramo još jednu dionicu naše južne obilaznice i s ovim rješavamo pitanje gužvi u Zaprešiću. Danas ćete automobilom u Zaprešiću jedino stati ako vam se upali crveno svijetlo na semaforu, a nikako u koloni, naglasio je gradonačelnik Turk.

Južna obilaznica će stanovnicima Zaprešića, ali i okolnih mjesta skratiti put do Zagreba, poboljšati vezu ovog dijela Zagrebačke županije i Republike Slovenije, a novom će se županijskom cestom ostvariti osnovni uvjet za povezivanje sa Samoborom. Osim toga, nova dionica omogućit će Zaprešićanima veću sigurnost u prometu.