Prometne nesreće i vožnje pod utjecajem alkohola obilježile vikend

NOVOSTI ZAPREŠIĆ POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

Protekli vikend na zaprešićkom policijskom području zabilježene su : krađe, provala, prometne nesreće, vožnje pod utjecajem alkohola.

Tako su u petak policijski službenici zaprimili kaznenu prijavu djelatnice trgovine koja se nalazi u sklopu trgovačkog centra u Jablanovcu da je 24. travnja nepoznati počinitelj otuđio dva parfema.

U Ulici Ivana Pintarića u Ivancu Bistranskom provaljeno je u vikendicu odakle je otuđena bušilica, motorna pila, pribor za roštilj, 5 boca žestokog pića, 2 kartona vina i više limenki sokova. Policijski službenici nastavljaju danje izvide vezane uz rješavanje navedenih kaznenih djela.

Sa subote na nedjelju dogodila se prometna nesreća a materijalnom štetom na kolniku Ulice Pavala Lončara gdje su se sudarila dva osobna vozila.

Zabilježena je i prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u Šibicama gdje je došlo do slijetanja osobnog vozila van kolnika i udara u metalni stup rasvjete. U nesreći tjelesne ozlijede zadobili su vozač i dva putnika.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola od 1,29 primila u Zaprešiću je zatečen i priveden 63-godišnjak koji je smješten na zadržavanje do otriježnjena, a slijedi optužni prijedlog.

Na livadi Dedinske ulice u Gornjoj Bistri došlo je do pada 33-godišnjaka s motocikla nakon čega je motocikl djelomično pao na vozača. Vozač motocikla zadobio je tjelesne ozlijede koje nisu opasne po život ali je kolima hitne medicinske pomoći prevezen u bolnicu Sveti Duh.

S nedjelje na ponedjeljak dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u Ivancu Bistranskom gdje je 25- godišnjak pod utjecajem alkohola 2,23 promila upravljao osobnim vozilom i uslijed neprilagođene brzine udario u zaštitnu metalnu ogradu.

Tijekom vikenda policijski službenici su u akciji pojačanog nadzora vozila i vozača ukupno utvrdili 13 prometnih prekršaja.