3. svibnja u promet će biti puštena nova dionica južne obilaznice

NOVOSTI

Nakon obavljenog tehničkog pregleda u ponedjeljak, 3.svibnja u promet će biti puštena nova dionica južne obilaznice od Starčevićeve do Obrubićeve ulice u Zaprešiću.

Novu dionicu otvorit će ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u nazočnosti gradonačelnik Zaprešića Željka Turka. Kako je najavljeno, nova dionica u promet će biti puštena u 13 sati.

“Ministar Oleg Butković zajedno će s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem i gradonačelnikom Zaprešića Željkom Turkom pustiti u promet novoizgrađene poddionice u sklopu projekta izmještanja državne ceste D225 od Zaprešića do Prigorja Brdovečkog.

Puštanje u promet novoizgrađene poddionice održat će se u ponedjeljak, 3. svibnja 2021. godine, s početkom u 13.00 sati.

Projekt izmještanja D225 podijeljen je na dvije poddionice. I. poddionica sastoji se od dvije faze, a II. poddionica od četiri faze. Vrijednost radova dvije poddionice (duljine 0,786 km) koje se puštaju u promet iznosi 50 milijuna kuna, dok ukupna vrijednost do sada izmještene odnosno izgrađene DC225 u duljini 2,4 km iznosi 120 milijuna kuna bez PDV-a.

Dovršetak ovih poddionica podrazumijeva završetak faze radova kojom se rasterećuje centar Zaprešića. Južna obilaznica će stanovnicima okolnih naselja skratiti put do Zagreba, poboljšati vezu ovog dijela Zagrebačke županije i Republike Slovenije, a novom će se županijskom cestom ostvariti osnovni uvjet za povezivanje sa Samoborom. Osim toga, nova dionica omogućit će lokalnom stanovništvu veću sigurnost u prometu.

Nakon puštanja u promet, ministar Butković će u Multimedijskom centru za kulturna događanja i poslovne skupove Vršilnica (Aleja Đure Jelačića 1, Zaprešić), s početkom u 13.45 sati, potpisati Sporazum o izradi Studije izvedivosti s analizom troškova i koristi za izgradnju prometnice „Bestovje – most na Savi (Podsused) – Zaprešić“. Potpisivanjem ovog Sporazuma steći će se uvjeti za realizaciju projekta izgradnje nove dvotračne prometnice između naselja Bestovje u Svetoj Nedelji i grada Zaprešića, mosta preko rijeke Save te nadvožnjaka iznad željezničke pruge i državne ceste DC225″, priopćili su iz ministrastva.