Na konferenciji Smart Cities Zaprešić se imao čime pohvaliti

NE PROPUSTITE NOVOSTI

Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, ujedno i predsjednik Udruge gradova, sudjelovao je danas, 28. travnja na konferenciji Smart Cities na temu implementacije pametnih rješenja u funkcioniranje gradova.

Sudjelujući na panelu gradonačelnik je istaknuo kako se Zaprešić ima čime pohvaliti na tu temu. Ne samo što smo treći najpametniji grad u Hrvatskoj, već su neprestano prisutna i nova ulaganja.

Tako je započela realizacija projekta razvoja širokopojasnog pristupa internetu kao podloga za implementaciju novih pametnih rješenja iz Strategije razvoja grada za naredno petogodišnje razdoblje. Uz to, sve sobe i učionice zaprešićkih vrtića i osnovnih škola opremljene su senzorima za praćenje kvalitete unutarnjeg zraka, na parkirna se mjesta postavljaju senzori za praćenje slobodnih mjesta, a klasična rasvjetna tijela zamijenjena su novom energetski učinkovitijom LED rasvjetom. Također, nova dvorana Osnovne škole Antuna Augustinčića opremljena je fotonaponskim ćelijama za proizvodnju struje, a valja napomenuti i kako stanovnici Zaprešića iz stambenih zgrada otpad odlažu u podzemne spremnike pomoću čip kartice.

Foto: Grad Zaprešić