Vikend prepun događanja

POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

Zbog posjedovanja opojne droge, s petak na subotu, privedena je muška punoljetna osoba nad kojom je provedeno kriminalističko istraživanje te slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Sa subote na nedjelju dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom na parkirališnom prostoru Ulice Baltazara Adama Krčelića gdje je došlo do udara osobnog vozila nepoznatih registarskih oznaka u parkirani osobni automobil.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola od 2,84 promila priveden je punoljetni muškarac koja je smještena na zadržavanje do otriježnjena te protiv istog slijedi optužni prijedlog.

Zbog vožnje dok mu je oduzeta vozačka dozvola uhićen je i priveden punoljetni muškarac u službene prostorije PP Zaprešić nakon čega je uz optužni prijedlog doveden na nadležni sud.

Od kaznenih djela zabilježena je provala u prostorije DVD-a Igrišće u Gajevoj ulici odakle je otuđeno 9.350 kuna. Policijski službenici obavili su očevid.

S Nedjelje na ponedjeljak dogodila se pak prometna nesreća s ozlijeđenom osobom na D1 u razini Bukovja Bistranskog gdje je 40-godišnjak upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0,98 promila te je prešao na meki teren i udario u zaštitnu ogradu. Potom je sletio na nizbrdicu gdje je došlo do prevrtanja vozila. Muškarac je zadobio tjelesne ozlijede te je prevezen kolima Hitne medicinske pomoći u Kliničku bolnicu Sestre milosrdnice u Zagrebu.

U Mariji Gorici na raskrižju Ulica Ivana Obrankovića i Stjepana Mokrovića zabilježen je nalet teretnog vozila na divljač, a na D1 u ravnini Bukovja Bistranskog došlo je do naleta osobnog vozila, također, na divljač.

U akciji pojačanog 24-satnog Nadzora brzine kretanja vozila, od 19. do 25. travnja, policijski službenici ukupno su utvrdili 112 prometnih prekršaja, dok su za vikend evidentirali 44 prometna prekršaja.