Tek pet novih slučajeva zaraze

KORONAVIRUS

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u Zaprešiću je danas svega 3 novooboljelih, a u općinama jedino Brdovec ima dva nova slučaja zaraze.

Mjera samoizolacije izrečena je učenicima 2 razreda.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Podsjećamo, organizacija nastave u školama kojima je osnivač Zagrebačka županija do kraja travnja ostaje ista. Tako će u tjednu od 26. do 30. travnja i dalje učenici od 1. do 8. razreda osnovnih škola te učenici završnih razreda srednjih škola nastavu pohađati uživo (model A), dok će učenici ostalih razreda srednjih škola nastavu pohađati na daljinu (model C). Praktična nastava i vježbe u srednjoškolskim ustanovama u istom vremenskom razdoblju odvijat će se uživo (model A).

Također, produžuju se nužne epidemiološke mjere za Zagrebačku županiju koje su bile na snazi od 12. travnja. Više o tome saznajte ovdje.