Tihi prosvjed djelatnica zaprešićkog Centra za socijalnu skrb

NOVOSTI

Centar za socijalnu skrb Zaprešić danas, 21. travnja  točno u podne održao je tihi prosvjed djelatnika socijalne skrbi ispred Centra. Prosvjed je trajao pola sata s ciljem poticanja resornog ministarstva i nadležnih institucija da riješe ključne probleme u sustavu socijalne skrbi.

Djelatnice Centra prosvjedom “Čujete li našu šutnju” izrazili su svoje nezadovoljstvo stanjem i uvjetima rada u sustavu te se pridružili prosvjedu kojeg organizira Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi u Republici Hrvatskoj.

Sindikat je, kako su istaknuli, prosvjed organizirao kao odgovor nadležnim institucijama za ignoriranje gorućih problema u sustavu i nespremnost da se sustav uredi na dobrobit radnika i korisnika.

“Današnji prosvjed odgovor je na šutnju resornog ministarstva u odnosu na naše zahtjeve od više od 20 godina u kontinuitetu gdje upozoravamo na iznimno loše radne uvjete”, kazala je sindikalna povjerenica i članica Središnjeg odbora Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske Božena Horvat Alajbegović.

Ona je ispred podružnice centra za socijalnu skrb na Črnomercu podsjetila kako godinama upozoravaju nadležne institucije na nedovoljnu zaštitu zaposlenika, na probleme potkapacitiranosti sustava, loše radne uvjete, međuresorsku nekoordiniranost, prekomjerne ovlasti i pretjerano administriranje, probleme napredovanja stručnih radnika, centralizirano vođenje sustavom te problem nametnutog skrbništva.

Radi se, kaže, o jednoj od akcija koje sindikat organizira, a ako zahtjevi ne budu usvojeni otvorena je i mogućnost štrajka.