Akcija KreatIVAN nastavlja se i dalje i to do kraja školske godine

NOVOSTI

Nakon što su obilježili Međunarodni dan kreativnosti Učenička zadruga Ban Srednje škole “Ban Josip Jelačić” nastavlja sa svojom akcijom KreatIVAN i to do kraja školske godine.

Riječ je o akciji profesorica zaprešićke Srednje škole koje su prepoznale kreativnost učenika ugostiteljskog smjera Ivana Crnoje, inače maturanta s Downovim sindromom, i pretočile njegove crteže na crne i bijele majice te raznobojne platnene vrećice, a sve s ciljem pomoći učeniku s posebnim potrebama zaraditi prvu plaću.

Želja profesorica Dunje Vukelje i Zdravke Kramarić je ovom akcijom potaknuti maturanta Ivana na kreativno izražavanje te pokazati način kako doprinijeti društvu i zajednici unatoč poteškoćama.

Tako su danas na placu prodavali platnene vrećice, no ako se u akciju niste stigli uključiti do 12 sati, ne brinite jer se akcija nastavlja i dalje i to do kraja ove školske godine. Sve što trebate napraviti je posjetiti Facebook stranicu Učeničke zadruge Ban odabrati majicu ili vrećicu, boju i motiv koji vam se najviše sviđa te prema svom ukusu i veličini naručiti majicu, vrećicu ili cijeli paket. Majice se prodaju po cijeni od 80 kuna, a vrećice po 50 kuna.

Akciju je podržao i ravnatelj škole Alan Labus koji je izrazio oduševljenje Ivanovim radovima te istaknuo vrijednost Zadruge koja već dugi niz godina osim što humanitarno djeluje potiče učenike da se uključe u razne sekcije i otkriju svoje talente nevezane uz redovni nastavni plan i program.

Uključite se i vi u ovu iznimno vrijednu akciju. Podržite Ivana!