Buran policijski vikend

NOVOSTI ZAPREŠIĆ POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

Proteklog vikenda na zaprešićkom policijskom području zabilježeno je mnoštvo događanja.

Tako se s petka na subotu dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom na parkirališnom prostoru trgovačkog centra u Jablanovcu gdje je nepoznato vozilo, nepoznatih registarskih oznaka udarilo u parkirano teretno vozilo.

U Ulici Vladimira Nazora u Donjem Laduču došlo je do zapaljenja čađe u dimnjaku na obiteljskoj kući. Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

Od kaznenih djela zabilježeno je oštećenje staklene stijenke na Domu zdravlja Sjever u Zaprešiću.

Sa subote na nedjelju dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom na kolniku Zagrebačke ceste u Šibicama gdje su se sudarila dva osobna vozila.

U Hruševečkoj ulici u Hruševcu Kupljenskom 37-godišnjak upravljao je parajedrilicom i spuštajući se s nadmorske visine oko 70 metara, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, došlo je do nekontroliranog slijetanja parajedrilice na visini od oko 5 metara od tla. U događaju je 37-godišnjak zadobio tjelesne ozlijede te je prevezen kolima Hitne medicinske pomoći Zaprešić u Kliniku za traumatologiju u Zagrebu.

Građanin iz Marije Magdalene dragovoljno je predao 4 komada streljiva u sklopu kampanje “Manje oružja, manje tragedija” i neće snositi sankcija.

Od kaznenih djela zabilježena je provala u obiteljsku kuću u vremenu od 17.30 do 21.10 sati u Juričkovoj ulici u Poljanici Bistranskoj gdje nepoznati počinitelj ili više njih otuđio/li više komada raznog zlatnog nakita, 9.150 eura i oko 30 000 kuna. Policijski službenici obavili su očevid.

S nedjelje na ponedjeljak zabilježene su dvije krađe iz trgovina u sklopu trgovačkog centra, a jedna je građanin prilikom šetnje po šumi u Donjem Laduču pronašao dvije metalne kutije u kojima se nalazilo 704 komada streljiva. Policijski službenici preuzeli su streljivo.

Proteklog vikenda u akciji pojačanog nadzora vozila i vozača policijski službenici ukupno su utvrdili 39 prometnih prekršaja, dok je najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila 0,97 promila.

Od ponedjeljka, 19. travnja do nedjelje, 25. travnja 2021. godine policijski službenici nadzirat će i sankcionirati prekoračenja brzine kretanja vozila.