Za desetak dana kreće izgradnja novog objekta dječjeg vrtića

NOVOSTI

Za desetak dana kreće izgradnja novog objekta dječjeg vrtića u Ulici K. Š. Gjalskog nasuprot ulaza u Nove dvore. Ugovor su, u zaprešićkoj Gradskoj upravi, potpisali gradonačelnik Zaprešića Željko Turk i Krunoslav Pavlinić, direktor tvrtke MDK Građevinar iz Velikog Trgovišća. Građevinski dio radova iznosit će 19.800 000,00 kuna, dok će kompletna investicija s opremom koštati 22 milijuna kuna, rekao je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk te istaknuo važnost ove investicije.

“Izražavam zadovoljstvo da potpisom ovog ugovora kroz nekoliko dana kreću radovi na izgradnji novog objekta dječjeg vrtića. Ono što bi ovom prilikom posebno želio naglasiti je to da će se vrtićki kapacitet povećavati za 200 novih mjesta, a ono što me veseli da ćemo kroz ovih 15 mjeseci i izgradnjom novoga objekta moći preseliti djecu iz Područnog objekta vrtića Maslačak,koji se nalazi na Trgu mladosti, u novi objekt i time će sva naša djeca imati uvjete predškolskog odgoja i obrazovanja prema europskim standardima”, naglasio je gradonačelnik Turk.

Iako im je ovo prvi posao s gradom Zaprešićem obećali su napraviti sve što je u njihovoj moći kako bi opravdali povjerenje Grada, naglasio je direktor tvrtke Krunoslav Pavlinić izvođač radova.


“Mi smo dužni napraviti kompletne građevinsko-obrtničke radove, od iskopa do krova, ključ u ruke, sve osim opreme vrtića. Riječ je o srednje velikom projektu koji je zahtjevan, ali ćemo ga mi bez problema u tih 15 mjeseci napraviti. Ako nam vrijeme i mjere budu dozvoljavale možda i ranije završimo s radovima”, objasnio je Pavlinić.


Ugovoreni rok radova je 15 mjeseci, tako da bi novi objekt dječjeg vrtića mogao biti gotov do jeseni iduće godine na čemu je neizmjerno zahvalna Gordana Anna Hübl, ravnateljica Dječjeg vrtića Maslačak.

“Naša će djeca imati bolje uvjete za provođenje predškolskog programa. Imat će uvjete koji zadovoljavaju državne pedagoške standarde, prema kvadraturi i opremi. Zadovoljni će sigurno biti i roditeljima jer će djecu moći smjestiti u adekvatnije prostore, a zaposlenici će pak imati bolje uvjete za rad”, zaključila je Hübl.

Ova investicija plod je suradnje čelnika i stručnih službi Grad Zaprešića te stručnog osoblja vrtića Maslačak.

Podsjetimo, u novom objektu bit će izgrađeno ukupno 10 soba na 1800 četvornih metara. Vrtić će biti dvoetažni – prizemlje i kat. Na svakoj etaži nalazit će se 5 soba za boravak djece, a svih 10 skupina imat će direktan pristup zelenoj površini. U objektu će se nalaziti pomoćna kuhinja za distribuciju hrane jer se o ovom objektu neće kuhati nego će se hrana dopremati iz centralnog objekta Dječjeg vrtića Maslačak. Vrtić je klasične gradnje te zadovoljava sve današnje standarde za gradnju javnih objekata.