U utorak,13. travnja odazovite se na akciju dobrovoljnog darivanja krvi

NOVOSTI

U utorak, 13. travnja 2021. godine u prostoru DVD-a Zaprešić, na adresi Matije Fistrića 30, održat će se akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Kako bismo bolnicama i ljudima u potrebi osigurali dovoljne količine krvi i krvnih pripravaka trebamo upravo Vas – ljude koji su spremni pokloniti kap života, objavio je Crveni križ Zaprešić na svom Facebook profilu.

“Darivanjem krvi iskazujete svoju humanost i čovjekoljublje, kontrolirate svoje zdravlje i ono najvažnije – spašavate živote”, napisali su.

Zato iz Gradskog društva Crvenog križa Zaprešić pozivaju građane od 18 do 65 godina da pristupe akciji darivanja krvi u utorak, 13. travnja od 14 do 19 sati.

S obzirom na epidemiološku situaciju, darivanju krvi ne mogu pristupiti osobe koje su unazad 14 dana putovale izvan Republike Hrvatske, koje su unazad 14 dana bile u kontaktu s osobom zaraženom koronavirusom (računajući od zadnjeg kontakta i pod uvjetom da same nisu imale simptome infekcije), osobe koje su same preboljele koronavirus smiju pristupiti darivanju krvi nakon proteka 28 dana od prestanka simptoma ili dobivenog pozitivnog testa na COVID-19, dok osobe koje su se cijepile protiv COVID-19 smiju pristupiti nakon proteka 2 dana od cijepljenja.

Darujte krv, spasite život!