CeZaM Zaprešić djeluje na novoj lokaciji

NOVOSTI

Centar za mladež Zaprešić, novim imenom CeZaM Zaprešić uselio je u novi prostor u Ulici Vladimira Novaka 25.

Podsjetimo, nakon razornog potresa koji je 29. prosinca 2020. zadesio i Zaprešić CeZaM je bio primoran iseliti iz svojih prostorija i ustupiti ih sudu i gruntovno čija zgrada je u potresu teško stradala.

Nakon uređenja sadašnjeg prostora CeZaM Zaprešić se preselio i počeo provoditi svoje aktivnosti u novom prostoru u sklopu Športsko-rekreacijskog centra Zaprešić, točnije u prostoru bivšeg Goldfingera.

Da prostor nije idealan, ali je alternativno rješenje rekao je Alan Labus, zamjenik gradonačelnika Zaprešića.

“U novom prostoru smo pokušali osigurati relativno adekvatne uvjete, on je adaptiran, a uloženo je oko 150 000 kuna. Ovaj prostor po svojim gabaritima nije jednak prethodnom, ali mislim da će zadovoljiti, za neko vrijeme, potrebe djelovanja CeZaMa koji je kao udruga više nego važna za Grad Zaprešić jer djeluje na širokom dijapazonu populacije – od mladih, srednjih generacija do treće životne dobi. Puno projekata su do sada pokrenuli i realizirali te su zapravo primjer udruge u Gradu koja uspijeva i van gradskog proračuna namiriti sredstva iz drugih oblika financiranja i time oplemeniti kvalitetu života u našemu Gradu”, kazao je Labus.

Hoće li novi prostor zadovoljiti potrebe CeZaMa otkrila nam je Klaudija Devčić Majerić, voditeljica Centra.

“Prostor je manji pa će neke stvari zahtijevati puno veću organizaciju i strukturu rada, ali snalazimo se. Još uvijek nismo zadovoljili baš sve tehničke uvjete, ali na dobrom smo putu. Za 15-tak dana očekujemo da ćemo u potpunosti profunkcioniramo u ovom novom prostoru”, rekla je Devčić Majerić.

Unatoč pandemiji CeZaM Zaprešić radi i održava individualna savjetovanja, psihoterapije i pomoć u učenju. Organiziraju i online radionice te grupe uživo koje provode u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama.

Fiksna telefonska linija u novom prostoru još uvijek nije uvedena, ali zato CeZaM možete dobiti na broju 091/ 781 3961 ili putem e-maila: czmz@czmz.hr.