Na račune pričuva iseljenih zgrada oštećenih u potresu uplaćena sredstva prikupljena humanitarnom akcijom

NOVOSTI

S računa posebne namjene humanitarne aktivnosti za pomoć građanima Zaprešića stradalima u potresu, koji je otvoren početkom siječnja, isplaćeno je 7. travnja 771.810,29 kuna.

Isplata je izvršena temeljem Odluke Gradskog vijeća na račune pričuva zgrada koje su označene žutom naljepnicom i iz kojih je moralo iseliti 99 obitelji.

Gradonačelnik Željko Turk zahvalio je brojnim građanima i tvrtkama na sudjelovanju u ovoj velikoj zaprešićkoj humanitarnoj akciji i što su pokazali veliko srce te spremnost pomoći našim sugrađanima koji su se našli u teškoj životnoj situaciji.

“Vjerujemo da će iseljeni stanari znati kako najbolje iskoristiti sredstva koja su uplaćena na račune njihovih pričuva, a ukoliko ima još onih koji žele pomoći, račun posebne namjene humanitarne aktivnosti ostat će i dalje otvoren, a sljedeća isplata bit će u rujnu”, rekao je gradonačelnik.

Osim toga, podsjetio je da je Grad iskazao veliku podršku iseljenim stanarima u vidu isplate jednokratnih pomoći, subvencije najamnine zamjenskih stanova, financiranja elaborata ocjene postojećeg stanja građevinske konstrukcije koji će utvrditi daljnje korake. U rješavanje problema krenulo se odmah nakon utvrđenih oštećenja, a Grad pomaže kako bi se maksimalno ubrzao proces.

Gradonačelnik je rekao da će i dalje biti u komunikaciji s iseljenim stanarima i uz njih sve do njihovog konačnog povratka u domove.