Za nekoliko dana kreće sanacija klizišta u Kupljenovu

NE PROPUSTITE NOVOSTI

U Kupljenovom započinju radovi na sanaciji klizišta, odnosno puzišta na županijskoj cesti u ulici Matije Gupca.

Nakon obavljenih geotehničkih istraživanja i pripremljene projektne dokumentacije Županijska uprava za ceste kroz nekoliko dana kreće u sanaciju puzišta koje predstavlja veliku opasnost za vozače i pješake, najavio je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

“Ovdje u Ulici Matije Gupca u Kupljenovom na županijskoj cesti dugotrajno je klizište koje je apsolutno velika opasnost za vozače i pješake. Sanacija klizišta dolazi na red, zahvaljujem Županijskoj upravi za ceste što je uzela u obzir ovaj projekt, ali i koridor za nogostup koji ovuda treba proći”, kazao je Turk.

U suradnji s gradom Zaprešićem napravljena je priprema koridora uz samu cestu kako bi se izgradio dio nogostupa za pješake koji ne postoji, kazao je ravnatelj Županijskih uprava za ceste Zagrebačke županije Tomislav Landeka.

“Nakon puno godina došlo je vrijeme za sanaciju ovog klizišta, odnosno puzišta. Radovi će iznositi oko milijun kuna, a kroz nekoliko dana krećemo u sanaciju. Prvo će se osigurati klizište, tj. puzište kao preduvjet za dio nogostupa, a završetak nogostupa očekuje se kroz tri mjeseca”, rekao je Landeka.

Osim nogostupa u Kupljenovom u tijeku su završni radovi na nogostupu u Šibicam uz Duhovno-obrazovni centar Marijin dvor, Lužnica.