Radovi na kanalizacijskoj mreži u Pojatnu

NOVOSTI PROMET

Zbog izgradnje sustava odvodnje otpadnih voda na dijelu Ulice Matije Gupca u naselju Pojatno ulica je zatvorena za sav promet, a radovi napreduju prema planu.

“Ovdje se odvijaju iznimno veliki radovi na izgradnji kanalizacijske mreže. Cijevi se polažu na dubinu od 4 metra. Riječ je o zahtjevnom projektu koji dobro napreduje. Radovi će za mjesec dana započeti i u Ivancu i u Jablanovcu što samo govori o veličini i snazi ove investicije. Nakon izgradnje kanalizacijske mreže sav sustav komunalne infrastrukture, na ovim prostorima, bit će izgrađen” rekao je Turk.

“Što se tiče građevinskih radova, svi smo svjesni što znači gradilište, dakle prašina, nered, ali tijekovi radova idu jako dobro i vjerujemo da će izvođač radova s radovima završiti tijekom tri do četiri tjedna pa će se i promet Ulicom Matije Gupca u Pojatnu normalizirati”, kazao je Domagoj Mikuš, voditelj projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Zaprešić.

Podsjećamo, da zbog radova autobusna linija 174 Zaprešić – Žejinci prometuje djelomično izmijenjenom trasom:

Zaprešić – redovnom trasom do kružnog toka na raskrižju Ulica Kalamiri/Ulica bana Josipa Jelačića – (ravno) – Industrijska ulica – (lijevo) DC1 – (lijevo) Zagrebačka ulica – (desno) Ulica Matije Gupca – u nastavku redovito i u povratku istom izmijenjenom trasom.

Za vrijeme zatvaranja prometa ukinuta su stajališta „Pojatno-centar“, „Pri mlinu“, „Cvjetna ulica“, „Veliki Vrh“ i „Inker“, a privremeno je uspostavljeno autobusno stajalište „Inker“ u Kalamirovoj ulici (prije kružnog toka) u oba smjera.

Inače, projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Zaprešić, odnosno projekt “Za čisto i bistro” povećat će broj priključaka, a samim time i broj stanovnika na javne kanalizacijske sustave, omogućiti pročišćavanje otpadnih voda te racionalnije korištenje vode. Predviđena je izgradnja 104.937,00 km novih kolektora i 24 crpne stanice, rekonstrukcija i dogradnja ukupno 6.178,00 m mreže odvodnje, izgradnja 2 retencijska bazena ukupnog kapaciteta 850 m3 i 1 crpne stanice te sanacija postojeće mreže odvodnje u Gradu Zaprešiću ukupne duljine 11.193,00 metara. Također će se u sklopu ugovorenih radova izgraditi 2580 m vodoopskrbnih cjevovoda, sanirati 2 vodospreme, zamijeniti strojarska oprema na 3 crpne stanice, rekonstruirati postojeće klorno mjesto na vodocrpilištu Šibice te će se izvršiti zahvati na regulaciji tlakova na vodoopskrbnom sustavu.

VIO Zaprešić nositelj je Projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Zaprešić koji je sufinanciran sredstvima EU iz Kohezijskog fonda u iznosu od čak 70,89% prihvatljivih troškova, dok je ukupna vrijednost projekta 638.801.112,50 HRK s PDV-om.

Radovi na mreži odvodnje i vodoopskrbe aglomeracije Zaprešić trajat će do 13. travnja 2023. godine.