Načelnik gradskog Stožera Damir Benčević održao izvanrednu press konferenciju zbog sve lošije epidemiološke situacije

KORONAVIRUS NOVOSTI

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Zaprešića Damir Benčević održao je izvanrednu konferenciju za novinare zbog porasta broja novooboljelih i nepoštivanja epidemioloških mjera.

“S ovakvim konferencijama za novinare smo počeli prije točno godinu dana i ako analiziramo što smo napravili možemo reći da smo se vratili na početak. To nam je veliko upozorenje da se ne pridržavamo onoga čega bismo se, kao svjesni građani, trebali pridržavati”, kazao je Benčević.

U Zaprešiću je danas 17 novozaraženih.

“U Gradu primjećujemo trend porasta novooboljelih i što je još gora varijanta sve je više zaraženih mladih ljudi. Malo pomalo zatrpavamo naš bolnički sustav, a to baš nikome ne bi poželio da se nađe na kisiku ili respiratoru”, dodao je.
Benčević je istaknuo da je lijepo vrijeme izmamilo sugrađane na otvorene prostore.

“Ako ste se jučer prošetali zaprešićkim trgovima onda ste mogli primijetiti da se građani ne pridržavaju mjera, to nije normalno, jer jedino mi možemo utjecati na širenje ovoga virusa”, naglasio je.

Svjestan situacije Benčević je pozvao sugrađane da ove praznike provedu, kao i prošle godine, u miru sa svojim obiteljima te da reduciraju druženja sa širim krugom ljudi kako bismo mogli čim prije normalnije živjeti, ali i omogućiti onima koji žive od nas da i dalje ostanu otvoreni i da rade, zaključio je Benčević.

Također, zamolio je sugrađane da se pridržavaju propisane samoizolacije te svima poželio sretan Uskrs.