Obišli smo novu školsku dvoranu OŠ Antuna Augustinčića

NOVOSTI

Krajem travnja trebala bi biti dovršena izgradnja dugo očekivane nove trodijelne školske sportske dvorane Osnovne škole Antuna Augustinčića u Zaprešiću. Ugovorena vrijednost radova je 22 milijuna kuna, a s unutarnjim uređenjem i postavljanjem potrebne opreme, procjenjuje se da će ovo ulaganje doseći iznos od gotovo 25 milijuna kuna.

“Svi radovi na uređenju dvorane idu prema planu, zapravo i brže od predviđenih i ugovorenih rokova. Riječ je o objektu koji ima suvremene tehnologije ugrađene u izgradnju, od fotonaponskih ćelija na krovu za električnu i toplinsku energiju do suvremenog modela grijanja i ventiliranja. Tako će Zaprešić dobiti modernu dvoranu koja će osim za tjelesnu i zdravstvenu kulturu biti namijenjena i za sportska natjecanja, a sve u skladu s najvišim europskim standardima”, rekao je u obilasku dvorane gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

Razloga za zadovoljstvo posebno ima ravnateljica škole, Danijela Adžijević. „Učenicima će ova dvorana puno značiti jer će napokon moći imati satove tjelesne i zdravstvene kulture u jednoj lijepoj, velikoj i modernoj dvorani. Učenici nižih razreda konačno će moći ostvarivati nastavu tjelesne i zdravstvene kulture kako to nacionalni kurikulum propisuje, što do sada nismo mogli ostvariti zbog nedovoljnog i neadekvatnog prostora. Sad ćemo dobiti adekvatan prostor i jedva čekam da se djeca počnu baviti sportom u svojoj novoj dvorani”, zaključila je Adžijević.

Do kraja travnja trebala bi biti dovršena izgradnja dvorane te pripremljena za tehnički pregled koji će uslijediti.