Buran policijski vikend

Novosti Policijska postaja Zaprešić

Požar skladišta trgovačkog društva te suhe trave i niskog raslinja oko istog skladišta izbio je u petak, 26. ožujka oko 14 sati u Brdovcu u Ulici Matije Gupca. Vatrogasci su stavili požar pod kontrolu i ugasili ga, no očevid pokazuje kako nije buknuo slučajno.

“Obavljenim očevidom utvrđeno je da je nepoznati počinitelj otvorenim plamenom zapalio drva za ogrjev koja su se nalazila sa stražnje strane skladišta nakon čega su plamen i iskra nošeni vjetrom zahvatili element staklo-plastike i drvene daske uz stijenku skladišta. Vatra se potom proširila na ispunu stijenke zida i cijelo skladište u kojem se nalazila veća količina opreme i drugih artikala koji su u potpunosti izgorjeli”, izvijestila je policija.
Ozlijeđenih osoba nije bilo, a materijalna šteta procjenjuje se između 8 i 10 milijuna kuna.

Proteklog vikenda na zaprešićkom policijskom području zabilježene su i tri prometne nesreće s materijalnom štetom te jedna s ozlijeđenom osobom.
Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom dogodila se na raskrižju ulica Rudine i Zagrebačke u Prigorju Brdovečkom gdje je došlo do sudara osobnog vozila i motocikla. U nesreći je vozač motocikla zadobio tjelesne ozlijede.

Prometne nesreće s materijalnom štetom zabilježene su na kolniku Ulice Trg mladosti u Zaprešiću gdje su se sudarila dva osobna vozila. Osobna vozila sudarila su se i na D1 u razini mjesta Jablanovec, kao i u Stubičkoj ulici u Ivancu Bistranskom.

Od kaznenih djela zabilježena je provala u vikendicu na Vinogradarskom putu u Prigorju Brdovečkom odakle je nepoznati počinitelj otuđio flaksericu i motornu pilu. Materijalna šteta iznosi 4000 kuna, a policijski službenici nastavljaju danje izvide vezane uz navedeno kazneno djelo.

Na Novoj cesti u Prigorju Brdovečkom prilikom nepažljivog loženja vatre za roštilj vatra je zahvatila konstrukciju krovišta staje u dvorištu obiteljske kuće. Požar su ugasili vatrogasci,a ozlijeđenih osoba nije bilo.

U okviru kampanje “Manje oružja, manje tragedija” građanin je dragovoljno predao policijskim službenicima automatsku pušku te neće biti sankcioniran.

U akciji pojačanog nadzora vozila i vozača provedenoj tijekom vikenda policijski službenici utvrdili su 20 prometnih prekršaja, a najveća izmjerena koncentracija alkohola u krvi iznosila je 0,80 promila.