Prometne nesreće obilježile dan, a donosimo i rezime policijskih akcija

NOVOSTI POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

U protekla 24 sata na zaprešićkom policijskom području dogodile su se tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Jedna se dogodila u Ulici Mirka Bogovića u Zaprešiću gdje su se sudarila dva osobna vozila. Zatim na D1 u visini Igrišća došlo je do ispadanja kamenja s teretnog vozila na vjetrobransko staklo osobnog vozila. Zadnja se dogodila na raskrižju Kalamirove ulice i Ulice bana Josipa Jelačića u Zaprešiću gdje je došlo do ispadanja kotača s osovine na priključnom vozilu.

U Gornjoj Bistri na kolniku Bistranske ulice zatečen je 36- godišnjak koji je upravljao osobnim vozilom bez položenog vozačkog ispita.

U akciji pojačanog nadzora motocikala, mopeda i bicikala, provedenoj 24. i 25. ožujka, policijski službenici ukupno su utvrdili 46 prometnih prekršaja. Policijski službenici će i ovoga vikenda provesti akciju pojačanog nadzora vozila i vozača.

U akciji “Manje oružja, manje tragedija” koju je Policijska postaja Zaprešić provela u suradnji s Vijećem za prevenciju Grada Zaprešića te okolnim općinama, od 1. do 25. ožujka, građani su dragovoljno predali 981 komad raznog streljiva, 2 ručne bombe, pištolj, automatsku i poluautomatsku pušku.

Kampanja se nastavlja i dalje te se pozivaju oni koji još uvijek nisu da predaju oružje i streljivo, bez sankcija. Ukoliko pak pronađete neka od minsko-eksplozivnih sredstava nikako ih nemojte dirati nego nazovite policiju na 192 te će policijski službenik doći na mjesto pronalaska i preuzeti opasno sredstvo.

Cilj kampanje “Manje oružja, manje tragedija” je učiniti svoje okruženje sigurnijim.