Najavljeno pooštravanje mjera

NOVOSTI

Na današnjoj sjednici Vlade premijer Andrej Plenković rekao je kako pandemija koronavirusa ne jenjava te se na području Hrvatske zaraza ubrzano širi. U vezi s tim najavljena je sutrašnja sjednica Nacionalnog stožera civilne zaštite na kojoj će se predstaviti postrožene mjere za četiri županije među kojima je i Zagrebačka.

O pooštravanju mjera na sjednici Vlade govorio je ministar unutarnjih poslova i šef Stožera Davor Božinović kazavši kako je to nužno zbog pogoršane epidemiološke situacije.

“Zbog pogoršane epidemiološke situacije, Nacionalni stožer je donio četiri odluke na prijedlog županijskih stožera civilne zaštite kojima se pooštravaju postojeće mjere. To su županijski stožer Primorsko-goranske županije, Karlovačke županije, Zagrebačke županije i Dubrovačko-neretvanske županije, gdje od danas stupaju na snagu strože mjere za područje cijele županije. Mjere se odnose na ograničenje broja osoba na javnim događanjima i okupljanjima i obustavu rada ugostiteljskih objekata osim onih iz skupine hoteli, kampovi, učenički i studentski domovi, a dozvoljena je dostava hrane, piće i slastica uz pridržavanje epidemioloških mjera”, rekao je Božinović.

Pojasnio je kako se zatvaranje ugostiteljskih objekata odnosi samo na Dubrovačko-neretvansku županiju, a ne na preostale tri. Detaljnije o strožim mjera očekujemo sutra za kada je najavljena sjednica Nacionalnog stožera.

Također, Božinović je izjavio kako ne treba očekivati da će inspektori tijekom Uskrsa kontrolirati privatna okupljanja građana, poručivši da će to ostaviti na savjest svakom od nas.