Ugostitelj uhvaćen kako poslužuje goste u zatvorenom dijelu kafića

POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

U utorak, 23. ožujka prilikom provođenja akcije “Manje oružja, manje tragedija” u Jakovlju jedan građanin dragovoljno je predao policijskim službenicima jednu ručnu bombu. Muškarac neće biti kazneno ni prekršajno sankcionirana, a anonimnost mu je zagarantirana. Danas se akcija od 8 do 13 sati provodi u Policijskoj postaji Zaprešić gdje su pozvani svi na dragovoljnu predaju oružja. Ako pak pronađu minsko-eksplozivna sredstva ista nikako ne treba dirati nego pozvati policiju na 192. Policijski službenik doći će na mjesto pronalaska opasnog sredstva i isto ukloniti.

U ugostiteljskom objektu u Zaprešiću policijski službenici zatekli su više osoba. Tom prilikom utvrdili su da se osobe nisu pridržavale mjera odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite. Vlasnik ugostiteljskog objekta je uhićen poradi osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo širenja i prenošenja zaraznih bolesti. Vlasnik je smješten na zadržavanje, a policijski službenici danas nastavljaju kriminalističko istraživanje vezano uz navedeni događaj.

U Kupljenovu na kolniku Ulice Matije Gupca osobno vozilo naletjelo je na divljač.

Podsjetimo, u srijedu i četvrtak, 24. i 25. ožujka 2021. godine na području Policijske uprave zagrebačke provest će se akcija pojačanog postupanja prema vozačima motocikala, mopeda i bicikala. Akcija se provodi kako bi se podigla razina sigurnosti u cestovnom prometu, s ciljem sprječavanja najtežih prometnih prekršaja povezanih s vozačima motocikala, mopeda i bicikala.