Novom biciklističko-pješačkom stazom povezat će se Zaprešić s Pušćom

NOVOSTI

U planu je novih 5,8 km biciklističko-pješačkih staza od autobusnog okretišta u Ulici Zelengaj u Zaprešiću do Zagrebačke ulice u općini Pušća koja spaja i željezničku stanicu Novi dvori. Time se dalje razvija intermodalni promet autobus/bicikl/vlak.

Staza će biti široka 3 metra čime je omogućen dvosmjeran promet, a prolazit će uz potok Lužnicu. Zajednički projekt Grada Zaprešića i Općine Pušća predstavio je Alan Labus, zamjenik gradonačelnika Zaprešića.

“U suradnji s Općinom Pušća krenuli smo u novi, vrijedan projekt, a riječ je o povezivanju sjevernog djela grada Zaprešića s Pušćom uz potok Lužnica. Biciklističko-pješačka staza bit će opremljena pametnim klupama, klupama za odmor, stalkom za bicikle, koševima i pločom s ucrtanim biciklističko-pješačkim rutama Zaprešića, odnosno svime onime što je potrebno da bi se ljudi ugodno osjećali u prirodi”, rekao je Labus.

Projekt je vrijedan 8.511.543 kune, od čega su bespovratna sredstva iz Kohezijskog fonda EU 7.234.811 kuna, a nastavak je na izgradnju biciklističke infrastrukture i projekt Forest ride u sklopu kojeg se gradi 3,8 km staza.

“Kada zbrojimo biciklističko-pješačku stazu koja se gradi od sjevernog djela grada prema Pojatnu, a vrijednost te investicije je 8 i pol milijuna kuna, zajedno s ovom novom biciklističko-pješačka staza prema Pušći dolazimo do cifre od 2 milijuna eura EU potpore. Tako da Grad Zaprešić radi na realizaciji europskih projekata osobito onih koji se tiču kvalitete života na našim prostorima”, zaključio je Labus.

Treba dodati i kako Grad kreće u nabavu javnih bicikala koji bi bili postavljeni na lokacijama željezničkih stanica i glavnih gradskih trgova kojima bi se građani mogli služiti za svakodnevne potrebe.