Počinio samoubojstvo vatrenim oružjem

NOVOSTI POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

U subotu oko 18:30 sati u podrumu obiteljske kuće u Donjoj Pušći 47- godišnjak počinio je samoubojstvo vatrenim oružjem. Policijski službenici obavili su očevid.

Proteklog vikenda na zaprešićkom policijskom području zabilježene su i tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Jedan se dogodila na raskrižju ulica Zelengaj i Josipa Anića u Zaprešiću gdje su se sudarila dva osobna vozila. Druga se dogodila na raskrižju ulica Zagrebačke i Ante Kovačića u Prigorju Brdovečkom gdje je došlo do sudara između osobnog i teretnog vozila. Treća se dogodila u Luki gdje je 25- godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,06 promila upravljao osobnim vozilom te sletio van kolnika u odvodni kanal.

Zbog posjedovanja opojne droge privedena su tri punoljetna muškarca nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje te slijede optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Od kaznenih djela zabilježena je provala u trgovinu u Zdencima Brdovečki, oštećenje osobnog vozila u Jablanovcu.

Tijekom vikenda u akciji pojačanog nadzora vozila i vozača policijski službenici utvrdili su 23 prometna prekršaja, a najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 1,22 promila.

U ponedjeljak i utorak, 22. i 23. ožujka policijski službenici provode akciju “Manje oružja, manje tragedija” pa će se od 8 do 13 sati nalaziti u prostorijama DVD-a Jakovlje. Građani se pozivaju da dragovoljno predaju oružje i streljivo, bez sankcija te im je anonimnost zagarantirana. Ukoliko pak pronađu neka od minsko-eksplozivnih sredstava mole se da ista ne diraju već da pozovu policiju na 192 te će policijski službenici doći i preuzeti opasno sredstvo.