Osumnjičen za palež po gradu predan pritvorskom nadzorniku

NOVOSTI POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

Na zaprešićkom policijskom području u protekla 24 sata dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 27- godišnjakom radi osnovane sumnje da je 17. ožujka počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Nakon krim istraživanja osumnjičen je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Podsjetimo, u srijedu, 17. ožujka oko 3 sata ujutro tada nepoznati počinitelj je u Ulici Mihovila Krušlina kod kućnog broja 2 u Zaprešiću zapalio sadržaj miješanog komunalnog otpada u PVC kontejneru koji je u potpunosti izgorio. Zatim je u Ulici Mihovila Krušlina kod kućnog broja 22 zapalio sadržaj u podzemnom kontejneru za papir nakon čega je na Trgu žrtava fašizma 13 zapalio vijenac kod spomenika Hrvatskim braniteljima te je na Trgu žrtava fašizma kod broja 8 zapalio PVC vrećice u kojima se nalazila odjeća ostavljena na stepenicama Crvenog križa Zaprešić kojom prilikom se požar proširio na staklo navedenog objekta.

Oko 3.30 sati ispred Policijske postaje Zaprešić zatečen je 27-godišnjak koji je poradi osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom priveden i zadržan u službenim prostorijama.

Od ostalih događanja policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad punoljetnim muškarcem zbog posjedovanja opojne droge. Protiv muškarca slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Jučer je prilikom provođenja akcije “Manje oružja, manje tragedija” građanin predao 772 komada raznog streljiva, a budući da se radio o dragovoljnoj predaji građanin neće biti sankcioniran, a anonimnost mu je zagarantirana.

I ovoga vikenda policijski službenici provodit će pojačani nadzor vozila i vozača.