U subotu, 20. ožujka kreće masovno cijepljenje pacijenata zaprešićkog kraja

KORONAVIRUS NOVOSTI

U subotu, 20. ožujka kreće masovno cijepljenje pacijenata zaprešićkog kraja koji su dobili poziv svog obiteljskog liječnika. Masovno cijepljenje bit će organizirano u Vršilnici Novih dvora od 9 do 17 sati.

Masovno cijepljenje bit će organizirano u Vršilnici Novih dvora od 9 do 17 sati, izvijestio je načelnik Stožera civilne zaštite i zamjenik gradonačelnika Zaprešića Damir Benčević na konferenciji za medije u zaprešićkoj Gradskoj upravi.

“Predviđeno je cijepljenje 618 naših sugrađana koje će procjepljivati 6 timova obiteljskih liječnika, a cijepit će se Pfizerovim cjepivom. Pomoć ćemo im pružiti mi iz gradskih službi, operativnih snaga civilne zaštite, tako će u subotu u Novim dvorima biti i zaprešićki vatrogasci u ulozi redara, volonteri Crvenog križa, zaprešićko Komunalno poduzeće postavit će klupe za starije i manje pokretne sugrađane, a na ulazu u Vršilicu dijeli će se i voda. Nadamo se da će ovakva organizacija masovnog cijepljenja proći u najboljem redu”, rekao je Benčević.

Svi koji će u subotu, 20. ožujka biti cijepljeni već su dobili pozive svojih obiteljskih liječnika i mole se da poštuju zadani termin.

“Najvažnije je da se pridržavamo tajminga, odnosno vremena kada nam je naš liječnik rekao da dođemo na cijepljenje da se na bi stvarale nepotrebne gužve”, naglasio je Benčević.

Apelirao je na sugrađane da se pridržavaju epidemioloških mjera jer je posljednjih dana ponovno počeo rasti broj zaraženih, a zamolio je i vlasnike ugostiteljskih objekata da posluju prema važećim mjerama jer je u nekoliko objekata evidentiran rad u zatvorenom prostoru koji prema propisanim mjerama nije dozvoljen.