Besplatna edukativna radionica oralnog zdravlja za djecu u subotu u Zaprešiću

MOJ ZAPRESIC NE PROPUSTITE NOVOSTI

U povodu Svjetskog dana oralnog zdravlja koji se širom svijeta obilježava 20. ožujka Udruga “Sve je lako kad si zdrav” organizira besplatnu edukativnu radionicu “Medo kod zubara”. Radionica će se održati u subotu 20. ožujka u prostorijama zaprešićkog Kluba umirovljenika od 10 do 13 sati, a namijenjena je djeci. Zaprešićki mališani pozvani su doći, dobro se zabaviti, naučiti uz pomoć zubić vile kako se pravilno brinuti o zubićima, a očekuju ih i prigodni pokloni.

Studenti stomatologije odjeveni kao zubić vile vodit će radionicu te će kroz igru s medvjedićem pokazati djeci kako pregledati zubiće, četkati ih, ali i popraviti. Tako će na didaktičkom modelu čeljusti studenti svakom djetetu demonstrirati pravilan način četkanja zubi te će uz pomoću plastelina zajedno izrađivati zube. Instrumenti će im pak poslužiti da saniraju karijes ili postave aparatić za zube. Time će studenti pokušati djeci približiti svoj rad, ali i otkloniti strah od stomatologa te ukazati na važnost oralne higijene.

Inače, Svjetski dan oralnog zdravlja (WOHD) obilježava se širom svijeta svake godine 20. ožujka. Njegova svrha je: oboružati ljude alatima i znanjem za prevenciju i kontrolu oralnih bolesti koje pogađaju gotovo 3,5 milijarde ljudi širom svijeta. WOHD potiče ljude da paze na svoje oralno zdravlje usvajanjem dobre oralne higijene i upravljanjem čimbenicima rizika. Očuvanje oralnog zdravlja može pomoći da i duh i tijelo budu zdravi, kao i da bude zaštita od širenja infekcija.

Sljedeće tri godine glavna tema kampanje WOHD-a je “Budi ponosan na svoja usta”. Ovim osnažujućim pozivom na akciju, FDI se nada da će motivirati ljude da cijene i vode računa o svojim ustima te shvatiti da time mogu pomoći u zaštiti svog općeg zdravlja i dobrobiti.