Zbog remonta pruge državna granica – Savski Marof – Zagreb GK bit će zatvorena za promet

NOVOSTI ZAPREŠIĆ

Zbog remonta desni kolosijek pruge državna granica – Savski Marof – Zagreb GK bit će zatvoren za promet između kolodvora Podsused Tvornica i Zaprešić od 17. ožujka u 1.00 sat do 2. travnja u 23.59 sati. 

U tome razdoblju putnici međunarodnih vlakova 158 i 1212 bit će prevezeni autobusima na relaciji Zagreb GK – Savski Marof i obratno prema rasporedu koji možete pogledati ovdje.

Popis vlakova koji neće voziti na relacijama Zagreb GK – Savski Marof i obratno, Podsused TV – Harmica i obratno, Podsused TV – Zaprešić i obratno, Podsused TV – Savski Marof i obratno te Zaprešić – Zagreb GK, Zagreb GK – Harmica i obratno objavljen je ovdje. Ostali vlakovi vozit će jednim kolosijekom te su moguća kašnjenja pojedinih vlakova zbog čega se HŽ Infrastruktura ispričava putnicima.

Ukratko o projektu:

Pružna dionica Zagreb Zapadni Kolodvor – Savski Marof duga je 17,8 km i nalazi se na koridoru RH1, vrlo važnome za međunarodni teretni i gradsko-prigradski putnički prijevoz.

Radovi na njezinoj obnovi koji su u tijeku vrijedni su 365,7 milijuna kuna (bez PDV-a), od čega se veći dio financira iz kredita Svjetske banke. Završetak radova planiran je na ljeto 2022.

Na dionici pruge Zaprešić – Savski Marof radovi su završeni te je na dionici uspostavljena brzina prometovanja vlakova od 120 km/h, a stajališta Zaprešić-Savska i Brdovec puštena su u funkciju.

Po završetku cjelokupne obnove vlakovi će dionicom Zagreb Zapadni Kolodvor – Savski Marof prometovati brzinom od 120 km/h, sigurnost i interoperabilnost željezničkoga prometa bit će veće, smanjit će se troškovi održavanja pruge, a poboljšat će se i mogućnost prijevoza većeg broja putnika u dnevnome migracijskom prometu.

 

Foto: HŽ Infrastruktura