Osumnjičene zbog krađa i računalnih prijevara

NOVOSTI

Policijski službenici Policijske postaje Zaprešić proveli su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjom državljankom Bosne i Hercegovine i 46-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje da su zajedno s još jednom za sada nepoznatom ženskom osobom počinile četiri kaznena djela „Krađa” i pet kaznenih djela „Računalna prijevara” od čega tri u pokušaju, objavila je PU zagrebačka.

Sumnja se da su 2. ožujka 2021. godine oko 11.15 sati na autobusnoj stanici u Ulici Ante Starčevića u Zaprešiću, u namjeri da si pribave protupravnu imovinsku korist, prišle oštećenoj te joj iz torbice otuđile novčanik s novcem, dokumentima i bankovnom karticom. Otprilike sat vremena nakon krađe uputile su se do bankomata u Ilici te otuđenom karticom neovlašteno podigle novac.

Nekoliko minuta nakon počinjene krađe u Ulici Ante Starčevića, u namjeri da sebi pribave protupravnu imovinsku korist, krađu su ponovile na relaciji između Ulice Mihovila Krušlina i Trga mladosti, gdje su prišle oštećenoj te joj iz torbice otuđile novčanik s dokumentima i bankovnim karticama. Nedugo nakon krađe na obližnjem bankomatu u Ulici Ante Starčevića u Zaprešiću pomoću otuđenih bankovnih kartica s računa oštećene pokušale su podignuti neutvrđeni novčani iznos, no u tome nisu uspjele, nakon čega su se udaljile s mjesta događaja.

Istog dana, oko 14.40 sati u Zaprešiću, na Trgu mladosti, također s ciljem da sebi pribave protupravnu imovinsku korist prišle su oštećenoj te joj iz ruksaka otuđile novčanik s novcem, dokumentima i bankovnim karticama. Desetak minuta kasnije, na obližnjem bankomatu na Trgu dr. Franje Tuđmana s bankovnog računa oštećene pomoću ranije otuđene kartice neovlašteno su podigle novac. S istom namjerom uputile su se do drugog bankomata u Ulici Ksavera Šandora Đalskoga, gdje su drugom bankovnom karticom oštećene također pokušale podignuti novac, no u tome nisu uspjele.

Četiri dana kasnije, 6. ožujka oko 10.30 sati, u namjeri da sebi pribave protupravnu imovinsku korist zajedno su došle do tržnice u Tržnoj ulici u Zaprešiću, prišle oštećenoj te joj otuđile novčanik s novcem, bankovnom karticom i dokumentima. Nešto kasnije zajedno su došle do bankomata u Ulici Ksavera Šandora Đalskoga te otuđenom karticom s računa oštećene pokušale podignuti neutvrđeni novčani iznos, a kako u tome nisu uspjele, udaljile su se s tog mjesta događaja.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 5400 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku te je protiv njih podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. Za trećom nepoznatom ženskom osobom intenzivno se traga.