Prometna nesreća s ozlijeđenim osobama, kršenje samoizolacije, požar i crtanje grafita obilježili vikend

NOVOSTI POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

Proteklog vikenda na zaprešićkom policijskom području dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Sudarila su se tri osobna vozila na D1 u visini mjesta Igrišće. Naime, punoljetni muškarac pod utjecajem alkohola od 1, 45 promila upravljao je osobnim vozilom te uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila prešao u suprotan prometni trak namijene vozilima iz drugog smjera te tom prilikom udario u osobni automobil nakon čega je na to drugo osobno vozilo naletjelo još jedno vozilo. U nesreći dvije osobe zadobile su tjelesne ozlijede.

U kršenju mjera Covid samoizolacije zatečene su dvije punoljetne osobe te su navedenima uručeni prekršajni nalozi zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

U Luki je došlo do požara sijena. Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

Na Trgu mladosti u Zaprešiću nepoznati počinitelj crnom bojom ispisao je dva grafita- jedna na aparatu za sokove i slatkiše, a drugi na kontejneru. Policijski službenici nastavljaju danje izvide vezane uz navedenog događaja.

Policijski službenici tijekom vikenda kroz pojačani nadzor vozila i vozača utvrdili su ukupno 18 prekršaja.

U tijeku je i akcija “Manje oružja, manje tragedija” tako će se policijski službenici u ponedjeljak i utorak, 15. i 16. ožujka nalaziti u prostorijama društvenog doma u Dubravici. Građani su pozvani dragovoljno predati oružje i streljivo, a ako pak pronađu neko od minsko-eksplozivnih sredstva kao što su granate i ručne bombe neka ista ne diraju nego nazovu policiju na 192 ili na 01/ 33 10-550 te će policijski službenici doći na mjesto događaja i preuzeti opasno sredstvo.