Prometne nesreće, ozljeda na radu, kaznena djela i akcije u fokusu policije

POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

U protekla 24 sata na zaprešićkom policijskom području zabilježene su tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Jedna se dogodila u Stubičkoj ulici u Ivancu Bistranskom gdje je došlo do sudara između dva osobna vozila kao i druga gdje su se dva osobna vozila sudarila na raskrižju Ulica Vladimira Novaka i Pavla Lončara u Zaprešiću, dok se treća prometna nesreća dogodila na Turističkoj cesti u Kraljevom Vrhu gdje je 70-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,76 promila upravljao vozilom kojim je udario u drugo osobno vozilo te u dvorišnu ogradu i prometni znak na istom kolniku.

Priveden je punoljetni muškarac zbog vožnje bez položenog vozačkog ispita i pod zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije. Muškarcu je smješten je na zadržavanje do otriježnjena, a oduzet mu je i osobni automobil te slijedi optužni prijedlog.

Zabilježena je i ozljeda na radu u Jablanovcu gdje je punoljetni muškarac prilikom betoniranja stepeništa obiteljske kuće izgubio ravnotežu i pao na armaturnu mrežu. Muškarac je zadobio tjelesne ozlijede pa je kolima Hitne medicinske pomoći prevezen u Kliničku bolnicu Sveti Duh.

U Novakima Bistranskim, Zdencima Brdovečkim i na izlazu s autoceste A2 – izlaz Zaprešić došlo je do požara suhe trave. Požare su ugasili vatrogasci i nije bilo ozlijeđenih osoba.

Također, zabilježeno je kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom u Donjoj Bistri gdje je obavljen očevid, a policijski službenici nastavljaju danje izvide vezane uz navedeno kazneno djelo.

Ovoga vikenda, 13. i 14. ožujka policijski službenici provodit će pojačani nadzor vozila i vozača.

Podsjećamo, tijekom ožujka policijski službenici provode kampanju “Manje oružja, manje tragedija” s ciljem stvaranja pretpostavki za sigurniju budućnost u kojoj će se zlouporaba oružja svesti na najmanju moguću mjeru.

Ovom moderniziranom kampanjom policija želi potaknuti širu javnost na dragovoljnu predaju oružja, kao i utjecati na podizanje ukupne svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko eksplozivnim sredstvima.

Policijski službenici PP Zaprešić svakog se dana nalaze u objektima lokalne samouprave, gdje građani mogu dragovoljno, bez ikakvih sankcija, predati pronađeno ilegalno streljivo i oružje te im je anonimnost zagarantirana. Tako od ponedjeljka oružje možete predati u Općinskoj vijećnici u Dubravici, 17. ožujka u Društvenom domu u Pušći, 22. ožujka u prostorijama DVD-a Jakovlje i 24. ožujka u Zaprešiću u zgradi policije.

U slučaju da pronađete neka od minsko eksplozivnih sredstva kao što su granate, ručne bombe, nipošto ih ne dirajte već pozovite policiju na 192 ili 3310 550. Policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka doći će na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo.