Požar u kući, krađe i inspekcija ugostiteljskih objekata u 24 sata

POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

Policijski službenici PP Zaprešić jučer oko 11 sati zabilježili su požar u Ivancu Bistranskom. U kući je 51-godišnja vlasnica stavila opušak cigarete u jaknu nakon čega je jaknu odložila na drveni ormar. Opušak cigarete zapalio je jaknu, vatra se rasplamsala na ormar i zahvatila prozor kuće. Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

Od kaznenih djela zabilježena je krađa iz trgovine u Zaprešiću, a u autobusu na terminalu ZET-a u Zaprešiću nepoznati počinitelj prišao je punoljetnoj ženskoj osobi i iskoristivši nepažnju oštećene iz torbe joj otuđio novac oštetivši ju tako za 4600 kuna.

Policijski službenici PP Zaprešić, u suradnji s djelatnikom službe za inspekcijske poslove MUP-a – Područnog ureda civilne zaštite Zagreb, turističkom i sanitarnom inspekcijom, izvršili su  nadzor poslovanja ugostiteljskih objekata te poštivanje epidemioloških mjera. Tijekom nadzora terase jednog ugostiteljskog objekta u Zaprešiću zatečena je prazna terasa, dok se unutar kafića nalazilo više osoba.

Vlasniku je uručen nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti te je unutarnji prostor ugostiteljskog objekta zapečaćen.