Kaznena djela, prometne nesreće i akcija obilježile policijski dan

POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

U protekla 24 sata na zaprešićkom policijskom području počinjeno je kazneno djelo provale u obiteljsku kuću u Ulici hrvatske mladeži u Zaprešiću te krađa novčanika na štetu punoljetne žene na relaciji Ulica Pavla Lončara- Trg mladosti u Zaprešiću slijedom čega je protiv nepoznatog počinitelja podnijeta kaznena prijava.

Dogodile su se i tri prometne nesreće s materijalnom štetom bez povrijeđenih osoba. Prva se dogodila u između teretnog i osobnog vozila na D1 u visini mjesta Jablanovec, do druge je došlo u Jakovlju kada je vozač osobnog vozila pod utjecajem alkohola na križanju Stubičke i Jakovljanske ceste prilikom skretanja izgubio nadzor nad vozilom te udario u drugo propisno zaustavljeno osobno vozilo, a treća se pak dogodila u Donjoj Bistri gdje je vozač teretnog vozila unatoč zabrani prometa u oba smjera nastavio kretanje Gajevom ulicom te prilikom obilaženja radnoga stroja skliznuo sa šljunka i udario u isti radni stroj.

Zabilježeno je i kršenje izrečene mjere Covid samoizolacije slijedom čega je počinitelju uručen prekršajni nalog.

U akciji “Manje oružja, manje tragedija” koju policijski službenici provode tijekom ožujka, tijekom jučerašnjeg dana u Brdovcu i Šenkovcu predane su poluautomatske i automatska puške i više komada streljiva. Pozvani su svi oni koji posjeduju oružje i streljivo da isto dragovoljno i bez sankcija predaju danas do 13 sati u zgradi Stare škole u Prigorju Brdovečkom, na adresi Školska 9 te 10. i 11. ožujka u Mariji Gorici u zgradi Općine.