U Zaprešiću obilježen Međunarodni dan žena

NOVOSTI

Međunarodni dan žena obilježen je i u našemu gradu. Prigodnim darovima i ružama sve djelatnice javnih, odgojno-obrazovnih ustanova u gradu Zaprešiću darivao je gradonačelnik Željko Turk i zamjenik gradonačelnika Alan Labusa. Tom je prilikom gradonačelnik Zaprešića istaknuo važnost i ulogu žena u društvu te je naglasio da na žene treba misliti svakoga dana, a ne samo na današnji dan.

“Na žene treba misliti svakoga dana, ne samo danas, nego ostalih 364 dana u godini u kojoj žene samoprijegorno, dostojno rade svoj posao još uvijek dijelom ili nepriznato ili podređeno. Na svima nama je da se izborimo za ravnopravnu ulogu svih nas neovisno kojem spolu pripadamo. Shodno tome meni je prilika i zadovoljstvo čestitati Međunarodni dan žena svim ženama i želim svako dobro svima njima, ali i svima nama u razvoju našega grada”, rekao je gradonačelnik Turk.

Također, gradonačelnik je istaknuo da su na većini čelnih pozicija u gradu žene.

“Zgodno je reći da su u našemu gradu na čelnim pozicijama većinom žene, u vrtićima, školama, Pučkom otvorenom učilištu pa i u Gradskom poglavarstvu većina pročelnica su žene. Dakle, uloga žena u društvenom životu našega grada je svakim danom sve jača i veća”, istaknuo je gradonačelnik Turk.

Ravnateljice zaprešićkog Dječjeg vrtića Vrtuljak Zora Gogić i Osnovne škole Ljudevita Gaja Đurđica Šepac oduševile su se gestom grada.

“Veoma smo iznenađeni ovom prekrasnom gestom i drago nam je što naš grad misli na sve nas, na sve djelatnice vrtića. Svim ženama u našemu gradu Zaprešiću želim sretan 8. ožujak”, rekla je ravnateljica Gogić.

“Gesta je svakako lijepa i mi smo ugodno iznenađene. Učiteljicama je grad Zaprešić pripremio poklone koji iako su simbolični pokazuju da im je stalo do nas i na tome im zahvaljujemo”, zaključila je ravnateljica Šepac.