Tijekom vikenda policijski službenici zabilježili slučajeve nasilja nad ženama

POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

Uoči dana žena policijski službenici tijekom ovoga vikenda zabilježili su dva slučaja nasilja u obitelji koja su počinili muškarci prema svojim suprugama.

Tako je u Zaprešiću muškarac pod utjecajem alkohola verbalno i fizički napao svoju suprugu i to pred malodobnim djetetom, a u Oborovu Bistranskom je došlo do psihičkog i ekonomskog nasilja prema supruzi.

Muškarci su uhićeni te uz optužni prijedlog dovedeni na nadležni sud.

Evidentirane su tri kaznena djela krađe – u Tržnoj ulici je nepoznati počinitelj iz torbice otuđio novčanik punoljetnoj ženi, u Plodinama je punoljetni muškarac krao artikle, dok je na benzinskoj postaji Tifon nepoznati počinitelj otuđio više artikala s polica.

Došlo je i do oštećenja tuđe stvari u Zaprešiću u Krapinskoj ulici gdje su razbijena stakla na prostorijama Pučkog otvorenog učilišta.

Evidentirane su i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u Zaprešiću – jedna u Zaprešićkoj ulici, a druga u Zelengaju. Policijski službenici izvršili su očevide.

U dva je navrata došlo do naleta osobnih vozila na divljač, u Ulici Branka Masnjaka u Pluski, a druga u Ulici Matije Gupca u Pojatnu.

Zabilježeni su i požari otvorenih prostora u Zaprešiću na Vrbini, a u Igrišću je došlo do požara čađe u dimnjaku obiteljske kuće.

Evidentiran je i nestanak muške punoljetne osobe, a zabilježeno je i kršenje Covid samoizolacije.