Policijska postaja Zaprešić prigodno za Dan žena iznenadila Zaprešićanke

POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

Djelatnici PP Zaprešić obilježili su današnji Međunarodni dan žena.

Tako su već tradicionalno organizirali akciju u kojoj su dijelili ruže vozačicama, ali i ženama na autobusnim stajalištima. Nije bila riječ o nikakvoj represivnoj akciji, već znak pažnje zaprešićkih policajaca prema Zaprešićankama. Zaustavljene vozačice iznenadile su se doista lijepom gestom zaprešićke policije.

Iako smo nebrojeno mnogo puta čuli kako su žene neosporivo lošije vozačice od muškaraca, sada sa sigurnošću možemo reći da to nije istina.

Naime, istraživanju koje je provela tvrtka za financijske usluge Confused.com potvrđeno je da su žene sposobnije pri upravljanju motornim vozilom od muškaraca. U istraživanju se analiziralo osiguranje, nesreće, prometni prekršaji i kriminalna dijela počinjena motornim vozilom te se ispostavilo da su muškarci znatno skloniji narušavanju sigurnosti u prometu od žena.

Žene su skoro upola manje involvirane u prometne nesreće (kao vozači), a čak su i manje sklone sitnim prekršajima poput nepropisnog parkiranja.

No, s druge strane, dokazano je da više muškaraca položi vozački ispit iz prvog pokušaja. Tako da je ovim istraživanjem potvrđeno da žene ipak nisu toliko loše vozačice kako ih neki percipiraju.