Od iduće godine roditelji će djecu elektronskim putem upisivati u gradske dječje vrtiće

NOVOSTI

Dobre vijesti iz zaprešićke Gradske uprave danas stižu za sve roditelje, osobite one koji će već iduće godine upisivati svoje dijete u jedan od zaprešićkih gradskih vrtića.

Naime, danas su u Gradskoj upravi zamjenik gradonačelnika Alan Labus i ravnateljice gradskih vrtića Gordana Ana Hübl (DV Maslačak) i Zora Gogić (DV Vrtuljak) potpisali tripartitni ugovor kojim Zaprešić kreće u projekt e-upisa djece u dječje vrtiće, najavio je Alan Labus, zamjenik gradonačelnika Zaprešića.

“Riječ je o tome da će roditelji od 11. ožujka 2022. godine moći svoju djecu upisati u dječje vrtiće koristeći platformu e-građani. Tako da neće više biti prikupljanja razno raznih dokumenata od rodnoga lista, uvjerenje o prebivalištu, potvrde o zaposlenju, zdravstvenim podacima,.. već će jednostavno ispuniti prijavnicu u digitalnom obliku jer su svi ti podaci već ionako sumirani na toj platformi. Tako ćemo od iduće godine roditeljima omogućiti da upisi budu brzi, efikasni, jednostavni i pristupačni svima”, naglasio je Labus.

Da će djelatnicima vrtića, ali i roditeljima biti puno lakše upisati dijete u vrtić potvrdila je i Zora Gogić, ravnateljica Dječjeg vrtića Vrtuljak kojeg godišnje polazi 550 djece.

“Olakšat će posao svakako vrtićima, ali i roditeljima jer će oni moći iz udobnosti svog doma upisati djecu u vrtić putem sustava e-građanin i to jednostavnim klikom miša. Tako da neće biti potrebno dolaziti u vrtić pa ćemo tako roditeljima uljepšati upise u dječje vrtiće Grada Zaprešića”, zaključila je ravnateljica Gogić.

Projekt e-upisa u dječje vrtiće provodi se u okviru javnog poziva Ministarstva uprave, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali.