Dragovoljno predao 72 komada streljiva, zabilježene su i 2 krađe novčanik, 4 požara te druga događanja

POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

U protekla 24 sata u akciji “Manje oružja, manje tragedija” građanin u Bistri dragovoljno je predao 72 komada raznog streljiva, u Laduču je dragovoljno izručena ručna bomba, baš kao i u Poljanici Bistranskoj. Ručne bombe preuzeo je, na mjestu pronalaska, policijski službenik protueksplozijske službe.

Od kaznenih djela zabilježene su dvije krađe novčanika u Zaprešiću. Jedna se dogodila na terminalu ZET-a gdje je nepoznati počinitelj prišao 79-godišnjakinji te joj je iz torbice ukrao novčanik s dokumentima, bankovnim karticama i novčani iznos od 1375 kuna te je s bankomata ukrao još 500 kuna. Od oštećene je zaprimljena kaznena prijava, a za počiniteljem se traga. U drugoj krađi je nepoznati počinitelj od 66-godišnjakinje iz ruksaka otuđio novčanik s dokumentima i bankovnim karticama te s bankomata podigao iznos od 2500 kuna. Policijski službenici nastavljaju danje izvide zbog navedenih krađa.

Evidentirana su i četiri požara suhe trave i niskog raslinja u Ulici Rosatica b.b. u Jablanovcu, u Sljemenskoj ulici (u šumskom dijelu uz cestu) u Gornjoj Bistri, u Savskoj ulici u Javorju te u Dedinskoj ulici u Gornjoj Bistri. Požar su ugasili vatrogasci te nije došlo do ozljeđivanja ljudi i imovine.

Dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom u Brdovcu gdje je vozač osobnog vozila naletio na psa.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola od 1,28 promila punoljetni muškarac priveden je u službene prostorije PP Zaprešić, smješten je na zadržavanje do otriježnjena, a slijedi mu optužni prijedlog.

Na graničnom prijelazu Harmica zatečen je punoljetni muškarac, državljanin Kosova s privremenim boravkom u RH, u kršenju mjere Covid samoizolacije.