Zaprešićani jedva dočekali otvaranje terasa

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Nakon više od tri mjeseca popustile su epidemiološke mjere. Tako su konačno otvorene terase kafića pa sada slobodno možete uživati u kavi ili pak u nekom drugom omiljenom napitku.

Kafići i restorani moraju se pridržavati strogih epidemioloških mjera.Tako im je radno vrijeme određeno od 6 do 22 sata. Dozvoljen je rad samo na otvorenim dijelovima ugostiteljskih objekata na kojima je potrebno osigurati razmak među gostima koji nisu iz istog kućanstva. Među stolicama razmak treba biti najmanje metar i pol, a među stolovima najmanje tri metra. Ovisno o veličini terase, izračunava se najveći broj korisnika koji mogu biti istovremeno na terasi i taj broj treba biti vidljivo istaknut. U zatvorenom dijelu objekta gosti mogu koristiti samo WC, a tada trebaju staviti zaštitnu masku na lice. U objektu je dozvoljeno tiho puštanje glazbe, a kako je prvoga dana dodatnih popuštanja mjera rekao nam je Saša Matuško, zamjenik predsjednika Ceha ugostitelja.

“Fenomenalno, sunce je zasjalo, otvorili smo terase, gosti dolaze. Nadam se da će do novog ublažavanja mjera doći već 1. travnja, odnosno najkasnije 15. travnja da možemo početi raditi u punom kapacitetu, ali za sada je dobro. Ako smo s pićem za van ostvarili oko 30 % prometa, nadamo se da će ovo otvaranje terasa pokriti barem 50 %. Za sada je dobro. Također, puno nam znači što nam je Vlada osigurala potpore za veljaču. No, ono što smo oduvijek htjeli se polako ostvaruje – da radimo i da od svog rada živimo. Nadamo se da će se sve polako vratiti u normalu”, rekao je Matuško.