Buran policijski vikend

POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

Na zaprešićkom policijskom području proteklog vikenda zabilježena su: kršenje samoizolacije, prometna nesreća, upravljanje automobilom pod zabranom, požar, oštećenje fasade, prijetnja, nesreća na radu, provala. Dok je u akciji pojačanog nadzora vozila i vozača utvrđeno čak 50 prometnih prekršaja.

S petka na subotu evidentirano je kršenje mjere Covid samoizolacije od strane punoljetnog muškarca u ljekarni Brdovec.

Dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom u Donjoj Pušći gdje je došlo do sudara između dva osobna vozila. U Zaprešiću je pak zatečen punoljetni muškarac koji je upravljao osobnim vozilom dok mu je bila izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije. Muškarac je priveden, smješten na zadržavanja te uz optužni prijedlog prepraćen na nadležni sud.

U Ivancu Bistranskom došlo je do požara kukuruzovine na poljoprivrednom zemljištu koji je zahvatio i obližnju drvenu baraku. Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Policijski službenici nastavljaju danje izvide vezane za taj događaja.

Od kaznenih djela zabilježeno je oštećenje fasade na zgradi u Ulici Ljudevita Gaja te ulaznih vratiju na stambenim zgradama gdje je nepoznati počinitelj “crtao grafite” flomasterom. Policijski službenici nastavljaju danje izvide vezane uz navedeno kazneno djelo.

Sa subote na nedjelju provedeno je kriminalističko istraživanje i utvrđena osnovana sumnja da je 29-godišnjak iz Zaprešića počinio kazneno djelo prijetnje te je protiv istog podnijeta prijava nadležnom sudu.

Zabilježen je i slučaj nesreće na radu u Donjoj Pušći u kojoj je 21- godišnjak stajao u košari prikopčanoj na vilicama viljuškara kako bi obavio čišćenje tende jednog ugostiteljskog objekta. No, došlo je do prevrtanja viljuškara na bočnu stranu kojom prilikom je 21- godišnjak zadobio teške tjelesne ozljede te je prevezen vozilima hitne pomoći u Kliničku bolnicu Sestre milosrdnice u Zagrebu. Policijski službenici obavili su očevid uz nazočnost dežurnog inspektora.

S nedjelje na ponedjeljak zabilježena su kršenja mjera Covid samoizolacije od strane tri muške punoljetne osobe i dvije ženske punoljetne osobe koji su zatečeni na graničnom prijelazu Harmica prilikom izlaza iz RH te su im uručeni prekršajni nalozi zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Od kaznenih djela zabilježena je provala u benzinsku postaju u Zagrebačkoj ulici u Laduču gdje su policijski službenici obavili očevid.

U akciji pojačanog nadzora vozila i vozača u dane vikenda policijski službenici utvrdili su 50 prometnih prekršaja, a najveća izmjerena koncentracija alkohola u krvi iznosila je 1,57 promila.

Podsjećamo, zaprešićka policija je od danas započela akciju “Manje oružja, manje tragedija”, a ista se odnosi na predaju ilegalnog oružja bez sankcija.

Više o akciji doznajte ovdje.